Dit zijn de beste universiteiten ter wereld

Ieder jaar stelt de QS World University Rankings een rangorde op van de beste universiteiten ter wereld. Die index is bedoeld om studenten te helpen de beste keuze te maken, en om universiteiten te stimuleren het nog beter te doen. De rangorde is gebaseerd op zes factoren: academische reputatie, reputatie als werkgever, ratio student/faculteit, citaties per faculteit, ratio internationaal personeel, en ratio internationale studenten. Daarnaast heeft de organisatie ook een overzicht van welke universiteit het beste is per studierichting.

In 2018 domineren Amerikaanse en Britse universiteiten zoals gewoonlijk de top 10. Dat is bijna ieder jaar zo, en heeft verschillende redenen: prestige, investeringen en reputatie zijn daar enkele van. De universiteiten aan de top behoren dan ook vaak tot de duurste ter wereld.

Dit is de top 10:

1) Massachusetts Institute of Technology (MIT), VS

2) Stanford University, VS

3) Harvard University, VS

4) California Institute of Technology (Caltech), VS

5) University of Cambridge, VK

6) University of Oxford, VK

7) UCL (University College London), VK

8) Imperial College London, VK

9) University of Chicago, VS

10) ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology, Zwitserland