Wil je jouw bijlesbedrijf promoten? Dat doe je zo

Met het alsmaar toenemende lerarentekort is het geven van bijles één van de meest interessante opties voor mensen die iets nieuws willen starten op professioneel vlak. Veel ouders hebben geld over om hun kinderen een extra educatief steuntje in de rug te geven of te helpen met slagen voor dat ene lastige vak.

Het slechte nieuws is dat veel anderen met ambities richting coaching er hetzelfde over denken als jij, en dat er elke maand nieuwe bijlesbedrijfjes bijkomen. Hoe onderscheidt jij je van de rest, en hoe bereik je voldoende leerlingen om uit te kunnen groeien tot de marktleider in jouw regio? En wat is de meerwaarde van een CRM-app van lime-technologies.nl hierbij?

Zorg voor een passende huisstijl en drukwerkmateriaal

Een groot deel van je promotiemateriaal mag van papier gemaakt zijn: flyers, postertjes, visitekaartjes. Om die overtuigend te kunnen ontwerpen is het van belang om een huisstijl te ontwikkelen. Daarbij hoort een lettertype, kleurencombinatie en logo dat direct herkenbaar is en niet als twee druppels water lijkt op het promotiemateriaal van de concurrenten. Laat het voor je ontwerpen als je hier zelf niet goed in bent, en gebruik je nieuwe huisstijl consequent in alle promotiematerialen die je laat drukken en verspreidt. Alle bestanden van je huisstijl kan je centraal bewaren in een lime-technologies.nl app.

Maak gerichte promotie online

Jongeren zijn veel online, en dus zou jij dat ook moeten zijn – zeker wanneer je online lessen via (video)chat aanbiedt. Een website is een goed begin, maar bedenk dat veel kinderen tegenwoordig vooral op social media platforms (TikTok, Instagram, Youtube, Snapchat) zitten. Het kan dus erg waardevol zijn om zelf accounts op deze kanalen aan te maken en daar je digitale marketing op te richten. Verder kan een CRM-tool van lime-technologies.nl je inzicht geven in de interesses en kenmerken van je doelgroep, waardoor je elke nieuwe reclamecampagne gericht kan voeren.

Zorg voor mond- tot mondreclame

Nog altijd is flink netwerken één van de meest effectieve manier om cliënten aan te trekken. Dat geldt zeker voor bijlesbedrijven, waarbij communicatie één van de speerpunten is. Ga dus na wie je kent binnen de onderwijswereld, binnen de jeugdzorg en binnen het vrijwilligersleven. Al deze mensen kunnen je helpen om jongeren en ouders onder hun hoede attent te maken op jouw dienstverlening. Bied je contacten ook aan om ondersteuning te geven bij workshops, excursies en activiteiten die aan jouw vakgebied grenzen. Sla de info over al je contacten en hun specialismen op in een lime-technologies.nl CRM-app.

Trek medewerkers/marketeers aan voor populaire vakken

Het tekort aan docenten voor bètavakken (wiskunde, scheikunde, natuurkunde) is op dit moment het grootst, maar ook bijles in een vak als Nederlands is gewild. Het aantrekken van specialisten binnen deze vakgebieden is daarom een verstandige stap. Temeer omdat elke leraar weet wat er in zijn specialisme speelt, en hij of zij dus gerichter reclame voor zijn lessen kan maken dan jij als generalist. Via de apps van lime-technologies.nl kan je een centrale overlegmodule creëren waarmee jouw docenten kunnen overleggen en in goede samenwerking hun eigen promotiecampagnes kunnen uitzetten en uitvoeren.